Partnereink

Spirent Communications cégcsalád különböző típusú kommunikációs hálózatok méréstechnikájában jártas, erősen specializálódott cégek szövetségeként alakult közel 20 éve. A vállalat azóta is folyamatosan növekszik, élvonalbeli fejlesztései és az IP világ különleges területein felnövekvő új cégek felvásárlása révén termékskálája folyamatosan bővül.

A Spirent zászlóshajója a Spirent Test Center nevű műszer, mely a legjobb választás mindazon berendezésgyártóknak, szolgáltatóknak és hálózatüzemeltetőknek, akik korszerű integrált technológiákat használnak bármilyen alkalmazás bármilyen modern hálózaton történő működtetésére. IP alapú mérések szempontjából a kereskedelemben kapható legnagyobb portsűrűséggel rendelkezik. Cserélhető interfész kártyái között 1Gb/s-on 12 port, 10G-n 32 port 40G-n 8 port, 100G-n pedig 4 port a jelenlegi legnagyobb sűrűség és a Spirent az első gyártó a világon, aki hordozható műszerben 400Gb/s sávszélességen teljes funkcionalitásban mérni képes eszközt állított elő. Egy műszerbe maximálisan 2 vagy 12 modul illeszthető attól függően, hogy hordozható, vagy rack-be szerelhető kivitel a célszerűbb választás, így a műszerenkénti portsűrűség messzemenően kielégíti a vezető berendezésgyártók piaci igényeit is. Természetesen távközlési szolgáltatók, vállalati hálózatok üzemeltetői és fejlesztő labotaróriumok részére kisebb, ésszerűbb és „magyar szemmel nézve emberközelibb”, olcsóbb konfigurációk is kialakíthatók. Néhány példa a számos lehetséges alkalmazásból: szélessávú IP infrastruktúra tesztek multiplay alkalmasság vizsgálatára, Ethernet és triple play szolgáltatások mérése élő hálózatokon, video és IPTV, hang és IMS, switchek és routerek vizsgálata, hálózatbiztonság, tűzfaltesztek napi frissítésű "élő" vírus adatbázissal, hacker-szimuláció, web- és alkalmazásszerverek Layer4-7 szintű terheléstesztje, DdoS tesztek, LTE tesztek, egyéb mobil hálózati infrastruktúra mérés. A Spirent egyéb műszereit egyenként itt nem felsorolva egy kis ízelítő az elérhető funkciókból: hálózati hiba emulátorok, DSL vonalszimulátorok, labor- és tesztautomatizálás, komplett mérőrendszer UMTS és LTE mobil és chipset tesztelésre, mobil adatelőfizetők emulálása, valós forgalom szimulálása vezeték nélküli rendszerek gerinchálózatainak kiértékelésére, vezeték nélküli csatornaemulátor vevők tesztelésére, teljesítőképesség és együttműködés tesztelése IP alapú hang-, video- és adathálózatokban telepítés előtt és alatt, hálózati infrastruktúra tesztelése, szimulálása, analizálása és hibakeresés. A Spirent egyik legsikeresebb üzletága a műholdas navigáció méréstechnikája.

Egyik legrégebbi partnerünk, a svájci székhelyű SwissQual, immár a Rohde&Schwarz cégcsoport tagjaként továbbra is valós idejű szolgáltatás minőség méréssel és hálózat-optimalizációval foglalkozik. Termékeinek lelke az alapító-fejlesztők által megálmodott és szabadalmaztatott, valamint már az ITU-ban is szabványossá tett algoritmusokban rejlik. Mérőrendszereik, adatfeldolgozó szoftvereik és mobiltelefonra telepíthető mérőszoftvereik minősége ügyfeleink visszajelzései alapján semmi kívánnivalót nem hagy maga után.

 

A NetScout név talán ismerős a klasszikus IP világból: annak idején ez a cég alkotta meg a Sniffer nevű protokollanalizátort, amelyet számos rendszerükbe ma is integrálnak. De ma már nem ezen van a hangsúly, hanem az olyan kifejezéseken, mint „Service Assurance”, “Customer Experience Management” vagy “Business Intelligence”. Napjaink informatikai hálózatain egyre kevésbé kerülhető el az átfogó, „end-to-end” monitorozás és a folyamatos, alkalmazás szintű szolgáltatás-felügyelet. Ez legtöbbször a hálózati elemekből kinyerhető adatok segítségével, az ezekbe beépített képességeket felhasználva történik. Mindebből megtudjuk, hogy az adott hálózati elem jól működik-e, és kétségtelenül hasznos statisztikákat készíthetünk arról, hogy mely irányokban bonyolódik a legnagyobb forgalom vagy ki milyen protokollt használ éppen. Alulról felfelé vizsgálódunk, abból a feltételezésből kiindulva, hogy a hálózat tökéletesen működik, ha jók az elemei.

 

A NetScout a problémát felülről lefelé haladva közelíti meg. A kérdés alapvetően az, hogy működnek-e a hálózatunkon nyújtott szolgáltatások, és megfelelőképpen tudják-e ezeket használni az előfizetők/kliensek. Nemcsak statisztikát szolgáltatunk, hanem – többek között - mérünk válaszidőt, értelmezünk hibakódokat, és probe-jaink több tíz terabytos memóriájában rengeteg adatot tárolunk későbbi visszakeresés céljából. Ha valahol problémát találunk, lefelé haladva egyre mélyebbre tudunk ásni, hogy annak gyökereit megkeressük. Tehát nemcsak a hálózati elemek, hanem az alkalmazások szintjén is tudjuk menedzselni a hálózatunkat, és mind makro-, mind pedig mikroszinten betekintést nyerhetünk az IP alapú üzleti szolgáltatásokba. A NetScout rendszere egyedülálló abból a szempontból, hogy fenti funkciói adat-, hang- és videoátvitel esetén egyaránt működnek. Bármely esetben a szolgáltatás minőségében bekövetkező legkisebb változás „sárga” riasztásától három vagy négy egérkattintással válnak láthatóvá a leendő hiba okai.

A NetScout megoldásával fel tudjuk fedni a hálózatunkat ért DDoS támadásokat is, fizikai elhárításukhoz azonban a szintén a cégcsoporthoz tartozó Arbor Networks megoldása szükséges. Fizikai hálózaton vagy felhőben, jó közelítéssel valós időben proaktív védelmet biztosít DDoS támadások ellen, biztosítva a hálózat és az azon nyújtott szolgáltatások állandó zavartalan hozzáférhetőségét, illetve a megvásárolt szávsélességű átviteli közeg hasznos, és nem támadásokkal teli kihasználtságát.

 

A Selex-ES (korábban Elsag Datamat) az olasz Finmeccanica cégcsoport távközlési megoldásokért felelős tagja. Az évek során jól kiforrott ANTS rendszerük a végponttól végpontig végzett aktív tesztek, valamint a CDR-, XDR- és logelemzések integrálásával új generációs, többféle technológiát alkalmazó hálózatok üzleti teljesítőképességéről, szolgáltatásminőségéről és az általuk nyújtott ügyfélélményről ad felvilágosítást.

 

A Vonaq költséghatékony megoldásokat kínál VoIP, IPTV és WiFi hálózatok üzemeltetésére és mérésére, továbbá ADSL, VDSL2, G.SHDSL & EFM vonalak és eszközök telepítésére, üzemeltetésére és hibakeresésére. Kábelhibahelykeresőik mellett igen népszerű a Cable Guardian nevű kéziműszerük, mely azonnal SMS-t küld a lopási kísérlet helyének pontos megjelölésével, amint egy rézkábelt valahol elvágnak. Egyik legújabb partnerünk az ír Copperfasten Technologies, melynek SpamTitan divíziója az üzleti élet legfontosabb kommunikációs eszköze, az e-mail hatékony védelmével foglalkozik. Legyen szó spamről vagy vírusról, nem kívánt tartalomról vagy bármilyen más fenyegetésről, rugalmasan, testre szabhatóan hárítja el azt a SpamTitan, akár felhőben is. És ha már a levelezésünk biztonságban van, legyen mentes minden kockázattól az internethasználatunk is. A rugalmas, pontos URL-szűrésről a cég WebTitan nevű terméke gondoskodik.

 

Végül, de nem utolsósorban forgalmazzuk a világon leginkább elterjedt változás- és konfigurációellenőrző platformot, a Netwrix Auditor-t, mely teljes körű információt nyújt arról, hogy ki, mit, mikor és hol változtatott vagy telepített a vizsgált hálózaton, ezáltal növelve annak biztonságát és egyszerűsítve az esetleges problémák okainak feltárását.

SlideBar